Wil Willemsen
Het werk van Wil Willemsen is onmiddellijk herkenbaar als een echte "Willemsen". In haar vroege werk van de jaren '80 en '90 is het totale vlak verdeeld in structuren met verschillende kleuren. Uit deze vlakken ontstaat de figuratie. In deze periode wordt het contrast met lijnen en kwastvoering bepaald. Er ontstaat een mengvorm van figuratief en abstract. Wil werkte op verschillende ateliers en volgde aan aantal opleidingen. Ze kwam zo in aanraking met vele stromingen en stileerde daaruit haar eigen zo herkenbare "hand". Wil Willemsen is dan duidelijk aan het experimenteren met kleur, ze werkt wisselend met uitsluitend elementaire tinten en dan weer met mengkleuren die een milde uitstraling geven aan het doek. Haar thema is haar maatschappelijke en sociale leven. Eind '90, begin 2000 verandert haar werk. De structuren zijn geminimaliseerd tot een licht vlak of enkele streep. Zij kiest voor de communicatie en interactie van haar figuren . Haar kleurkeuze wordt beperkter, maar de nuances in kleur worden talrijker. Door deze nuances ontstaat er een transparantie in het werk. Ook het paletmes doet zijn intrede, er is een afwisseling tussen kwast en paletmes.
Met een simpele krachtige streek bepaalt zij in haar doeken de vorm. Zij kiest voor de directe lijn en werkt voornamelijk met primaire kleuren. Achtergronden voert zij in simpele lichte kleuren uit, waardoor het werk heel helder wordt.
Haar figuren ontstaan uit contrasterende kleurvlakken, geen lijnen meer, puur verf. Abstractie blijft in haar werk aanwezig. Haar thema is de communicatie en interactie tussen mensen met het accent op het emotionele.
Over de veranderingen in haar werk vertelt Wil: "In het begin schilderde ik structuren en liet uit de structuren de figuratie ontstaan die bestond uit de houding van de personen.
Nu schilder ik alleen de figuratie en geef meer details aan de figuren. Ik wil niet alles verklaren. Het gaat nu meer om de essentie. De structuren zijn verdwenen. Kon je in het beging nog een aanduiding van straat of kamer zien, nu schilder ik mensen in een vrije ruimte."

Voor meer informatie omtrent het leven en het werk van Wil Willemsen zijn er twee prachtige boeken uitgegeven, uitgevoerd in schitterende kleuren en eveneens verkrijgbaar in galerie De KunstSalon. Het hele jaar door hebben wij werk van Wil in stock.